Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sen po Tramalu
PostWysłany: 08 Sie 2008, 09:17 

Dołączenie: 08 Sie 2008, 08:57
Miejscowość: Warszawa
Moja mama ciągle śpi po tramalu. Już przestala kontaktować. Ma rozleglego raka nerki - przerzuty do pluc i kości. Zaczęla mówić paradoksalne zdania. Proszę o poradę. Czy te paradoksalne zdania to skutek tramalu, czy to może już przezut do mózgu? Bardzo proszę o poradę.

Temat postu:
PostWysłany: 08 Sie 2008, 09:29 

Dołączenie: 20 Kwi 2008, 10:55
Raczej przerzuty do mózgu. Tramal aż tak nie działa silnie.

Temat postu:
PostWysłany: 12 Sie 2008, 13:16 

Dołączenie: 04 Mar 2008, 16:29
ja też myślę że to jednak przerzuty do mózgu :(

Temat postu:
PostWysłany: 15 Paź 2008, 21:00 

Dołączenie: 28 Maj 2008, 20:00
a ja mam odmienne zdanie, moja mama biorac tramal miała totalne odjazdy,... prawie tylko spała, a do tego miala dni ze cos robiła w amoku, potem nawet nie pamietała o tym. praktycznie nie chciała jesc ani pic, tylko spac... A moja mama ma raka piersi i nie ma przerzutów do mozgu, wiec to napewno tramal... teraz po zmianie leku jest zupełnie inna i chodz ma osłabiony organizm i wymaga opieki nie trzeba byc przy niej 24 h na dobe bo zaczyna sama funkcjonowac, a przedewszystkim rozumuje normalnie... Ponadto miała stan depresyjny, co pekaz uznał takze za skutek tramalu...

Temat postu: Re: Sen po Tramalu
PostWysłany: 23 Paź 2009, 09:28 

Dołączenie: 23 Paź 2009, 08:26
owszem, tramal może tak zadziałać
skontaktuj się z lekarzem, może zmieni lek na inny
nie każdy toleruje tramal i skutkiem nie musza byc jakies sensacje, moze byc tez ich brak -np. senność

>Filozofia zdrowia<>Dieta<>Emocje<

PostWysłany: 01 Lis 2009, 17:01 

Dołączenie: 30 Lip 2007, 11:05
Santoscha i Kicia, jestem od kilku lat uczestnikiem tego forum i bardzo sobie cenie wszystkie porady jakich udzielaja osoby posiadajace duza wiedze np. Zosia B. Kangur, Rakar, Mrakad, Edi i wielu, wielu innych. Pacjenci bardzo powaznie chorzy i ich rodziny maja tutaj mozliwosc upewnic sie ze otrzymali wlasciwe leki, wlasciwe leczenie, jest tutaj mozliwosc zasiegniecia porady o nowych lekach, nowych metodach leczenia, bledach lekarzy itd. Byc moze to forum niektorym uratowalo zycie, lub znacznie polepszylo komfort zycia w ostatnich dniach. Niestety, zauwazylem ze forumowicze uciekaja z tego forum z waszego powodu. Forumowicze pisza o was rozne nieprzyjemne rzeczy np. wsciekla suczka ktora wszedzie, po calym forum biega i obsikuje wszystkie miejsca, natretna mucha od ktorej nie mozna sie opedzic, osoba chora psychicznie wysylajaca ze szpitala psychiatrycznego posty, nawiedzona z Wloclawka, upierdliwa itd. Ja na waszym miejscu na pewno bym wiecej tutaj nie napisal, byloby mi wstyd, glupio. Jestem bardzo ciekawy jak wy odczuwacie te posty, jak wasza psychika znosi to. Ja nie uwazam (tak jak inni forumowicze) ze jestescie psychicznie chore, z silna, chorobliwa potrzeba pisania na sile . Mysle ze jestescie zdrowe psychicznie ale po prostu chcialyscie sie zabawic kosztem forumowiczow, troche ich podraznic, zrobic im na zlosc, pokazac ze potraficie pisac, byc na wierzchu. Dobrze, rozumiem to, ale trzeba brac pod uwage ze na forum pojawiaja sie nowe osoby naprawde potrzebujace porady i ich posty w lawinie waszych postow gina, sa niezauwazalne. My forumowicze mozemy sobie wpisac was do listy "wrog" i tym sposobem wasze posty sa dla nas nieczytelne-ich nie widac. (tak juz zrobili inni) ale nowe osoby potrzebujace pomocy o tym nie wiedza. Wiec moja grzeczna prosba: czy moglybyscie sobie przejsc na PW lub zmienic forum? Wszyscy forumowicze byliby bardzo wdzieczni wam. Pozdrawiam, Jerzy

PostWysłany: 08 Mar 2010, 12:04 

Dołączenie: 12 Gru 2008, 11:21
też bym chciała wiedzieć, ktoś mi bliski też bredzi, nie wiem czy możliwe że jest naćpany po prostu (tramal i morfina na przemian?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości